donderdag, 11. oktober 2012 - 20:34

Mannen aangehouden na vlucht uit gestolen auto

Apeldoorn

Op woensdag 10 oktober zijn twee mannen uit Apeldoorn aangehouden. Ze zaten in een auto die eerder die dag gestolen was. …én van de mannen werd aangehouden op de Zutphensestraat, de ander op De Hovenlaan in Apeldoorn.

Tussen 5.00 uur en 8.00 uur die ochtend waren er twee auto’s gestolen bij een woninginbraak aan de Asselsestraat. Agenten zagen die dag één van de auto’s rijden in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen. Ze zetten de achtervolging in, waarop de bestuurder van de auto er vandoor ging.

Op een gegeven moment stopte de auto ter hoogte van de Zutphensestraat en gingen twee inzittenden er vandoor, terwijl de bestuurder direct wegreed. Inmiddels waren de twee gevluchte inzittenden wel aangehouden. Men verloor de bestuurder uit het oog, maar de auto werd later teruggevonden op de Oostkreek.

De tweede gestolen auto is ook teruggevonden. Hij stond geparkeerd op de Bandijk in Terwolde. Hoe de auto daar terecht is gekomen, is nog niet bekend. De aangehouden mannen, twee Apeldoorners van 22 en 25 jaar, zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor.

De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.
Provincie:
Tag(s):