dinsdag, 1. mei 2012 - 22:21 Update: 10-10-2018 16:37

Mannen aangehouden voor geweld tegen hulpverleners

Sommelsdijk.

De politie heeft maandagochtend twee mannen van 25 en 27 jaar uit Sommelsdijk aangehouden, die ervan worden verdacht geweld te hebben gebruikt tegen agenten. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Medewerkers van de brandweer gingen rond middernacht naar een vreugdevuur aan de Dorpsweg in Sommelsdijk. De brandweermensen troffen een groep van ruim twintig jongeren. Vanuit die groep werd met vuurwerk naar hen gegooid. Daarop werd de politie gebeld.

Waarschuwingsschot

Agenten kwamen direct ter plaatse. Toen zij één van de jongeren aan wilde houden keerde de groep zich tegen de agenten. Twee agenten kwamen ten val en een van hen zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

Drie agenten raakten bij het incident lichtgewond. Twee mannen, 25 en 27 jaar oud en afkomstig uit Sommelsdijk, werden aangehouden vanwege de vechtpartij. Zij worden vooralsnog niet verdacht van het gooien van vuurwerk. De verdachten zitten vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: