zaterdag, 26. mei 2012 - 17:49

Mannen beschieten auto op A20

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond is dringend op zoek naar getuigen van een achtervolging na een schietpartij op de A20.

Vrijdag wist de politie twee mannen aan te houden na de melding van een schietpartij. Tijdens de achtervolging is een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte gewond.

Rond 11.00 uur kreeg de politie een melding dat op de A20 ter hoogte van de Spaanse Polder een auto zou zijn beschoten vanuit een Jaguar. Het kenteken van de Jaguar is hierop direct verspreid in een bericht aan alle politiewagens. Korte tijd later zagen agenten de auto rijden in Rotterdam Noord, op de Rechter Rotterkade.

Na een achtervolging, waarbij een fietser ten val is gekomen, is de auto tot stilstand gekomen in de tuin van een woning aan de Molenlaan. De fietser raakte niet gewond.

Twee verdachten gingen er vervolgens rennend vandoor. Er is een waarschuwingsschot gelost en op de Maartendijkshoornlaan werd de eerste verdachte aangehouden. In de omgeving troffen agenten een vuurwapen aan, wat in beslag genomen is.

Dankzij de inzet van de politiehelikopter werd ook de tweede verdachte aangehouden. Beide mannen, 28 en 29 jaar uit Amsterdam, zitten vast en worden verhoord.

De Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):