vrijdag, 9. november 2012 - 15:17 Update: 08-07-2014 0:45

Marco van Ginkel debuteert in Oranjeselectie

Zeist

Bondscoach Louis van Gaal heeft Vitesse-speler Marco van Ginkel opgenomen in de 19-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd met Duitsland. 'Het is zijn eerste uitverkiezing voor Oranje', meldt de KNVB vrijdagmiddag.

De 19-jarige Van Ginkel begint zijn interlandcarrière bij Onder 15, waarvoor hij vijfmaal uitkwam. Na vier interlands in Onder 19, debuteert hij op 1 september 2011 in Jong Oranje. Hij vergaart daar elf caps en treft driemaal doel. In de play-offwedstrijd van Jong Oranje in en met Slowakije (0-2), tekent hij voor de totale Nederlandse productie.

Van de voorlopige selectie, die uit 34 spelers bestond, doet Van Gaal vooralsnog geen beroep op Daley Blind, Jordy Clasie, Bas Dost, Douglas, Siem de Jong, Jeremain Lens, Adam Maher, Luciano Narsingh, Ruben Schaken, Maarten Stekelenburg, Kevin Strootman, Nick Viergever, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel en Jeroen Zoet.

Nederland komt woensdag 14 november in actie in de Amsterdam ArenA. Vanaf 20.30 uur wacht daar de nationale equipe van Duitsland.
Categorie:
Tag(s):