dinsdag, 2. oktober 2012 - 8:30

Marechaussee haalt agressieve Britten uit vliegtuig na misdragingen aan boord

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond drie mannen aangehouden, die zich aan boord van een vliegtuig, afkomstig uit Groot-Brittannië misdragen zouden hebben.

De meldkamer van de Marechaussee op Schiphol kreeg het verzoek vanuit het vliegtuig om eenheden ter plaatse te laten komen bij de aankomst van een vliegtuig, waarin een aantal passagiers zich agressief zouden gedragen en de veiligheidsvoorschriften negeerden.

Het drietal zou reeds meerdere waarschuwingen van de gezagvoerder hebben genegeerd en de mannen zouden tijdens het taxiën door het vliegtuig heen rennen.

Hierop is de Marechaussee met diverse eenheden ter plaatse gegaan en hebben marechaussees de drie Britse mannen van respectievelijk 21, 22 en 25 in het vliegtuig aangehouden. De Marechaussee heeft hierbij gebruik gemaakt van handboeien om de verdachten over te kunnen brengen.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek door de politiedienst van de Marechaussee op de luchthaven. De gezagvoerder heeft inmiddels aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):