woensdag, 18. juli 2012 - 8:11

Marechaussee haalt drie mannen uit bus op Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vannacht op Schiphol drie mannen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

De Marechaussee werd gealarmeerd door de Politie, nadat op een bureau in de omgeving een getuige had gemeld dat er een man met een vuurwapen in een openbaar vervoersbus zat.

Hierop zijn diverse eenheden van Politie en KMar gaan rijden om de man, die samen zou reizen met twee anderen te traceren.

Uiteindelijk werd de bus waarin het drietal zat gelokaliseerd op Schiphol en werd volgens procedure het drietal uit de bus gehaald en aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats voor de aankomsthal op Schiphol, waar zich op dat moment veel mensen bevonden.

De marechaussee trof bij de fouillering bij een verdachte twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen aan, verstopt onder de kleding. De imitatiewapens zijn geschikt voor bedreiging of afdreiging omdat ze bijna niet van echt te zijn onderscheiden.

Bij een andere verdachte werd een mes gevonden, de derde aangehouden man had geen wapens bij zich.

De Marechaussee werkte samen met politie-eenheden van korps Amsterdam-Amstelland.

De politiedienst van de Marechaussee op Schiphol stelt een verder onderzoek in naar de verdachten. Twee van de verdachten wonen in Haarlem, de andere in Hoofddorp. De verdachten zijn respectievelijk 19, 20 en 22 jaar oud.
Provincie:
Tag(s):