maandag, 12. november 2012 - 7:57

Marechaussee rolt drugsbende Schiphol op

Schiphol

Het team zware criminaliteit (zwacri) van de recherche van de Marechaussee heeft in een omvangrijk onderzoek naar drugssmokkel via de luchthaven Schiphol 20 mannen aangehouden.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam (12), Almere (3), Lelystad, Purmerend, Medemblik, Bergschenhoek, Bussum en variëren in leeftijd van 25 tot 60 jaar.

De Koninklijke Marechaussee startte in april het onderzoek nadat ze informatie had verkregen dat er mogelijk medewerkers in de bagagekelder op Schiphol betrokken zouden zijn bij het doorsluizen van verdovende middelen, afkomstig uit het Caribische gebied.

In dat onderzoek werden meerdere zendingen met in totaal meer dan 70 kilo cocaïne onderschept en kwamen een aantal mannen in beeld die werkzaam waren in de bagagekelder op de luchthaven en mogelijk een rol zouden spelen bij het doorsluizen van de cocaïne.

Rechercheurs van het team zwacri hielden de eerste 8 verdachten in september aan en in oktober werden nog eens 10 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Afgelopen week hield de Marechaussee in Amsterdam nog twee mannen aan.

Het arrestatieteam van de Marechaussee (BSB) is ingezet bij de aanhouding van een aantal verdachten in verband met mogelijke aanwezigheid van vuurwapens.

Tijdens doorzoekingen in diverse woningen van verdachten werd onder meer geld, een vuurwapen en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten, dat onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem staat wordt voortgezet door het team zwacri van de recherche van de Marechaussee op de luchthaven.
Provincie:
Tag(s):