maandag, 7. mei 2012 - 14:51

Marianne Thieme opnieuw kandidaat-lijsttrekker Partij voor de Dieren

Amsterdam

Marianne Thieme is door het partijbestuur van de Partij voor de Dieren voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in september.

Marianne Thieme heeft laten weten dat zij de komende periode weer beschikbaar is om de lijst aan te voeren voor de Partij voor de Dieren. Thieme, nu nog met zwangerschapsverlof, keert op 15 mei terug in de Tweede Kamer – ruim op tijd voor de verkiezingscampagne.

Luuk Folkerts, voorzitter Partij voor de Dieren: 'Wij zijn blij dat Marianne heeft toegezegd opnieuw beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Zij heeft bewezen de Partij voor de Dieren uitstekend te vertegenwoordigen. Haar inzet voor een verbod op onverdoofde rituele slacht is wereldwijd met veel belangstelling gevolgd. Tegen de stroom in wist zij van een grote meerderheid in de Tweede Kamer steun voor dit wetsvoorstel te krijgen. Onder haar leiding zijn de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd, zowel in de Tweede Kamer als daarbuiten.'

Op het verkiezingscongres van zondag 1 juli, dat toegankelijk is voor pers, wordt Thiemes kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voorgedragen aan de partijleden.

Het partijbestuur heeft met instemming kennis genomen van het feit dat ook Esther Ouwehand beschikbaar is voor een volgende termijn in de Tweede Kamer. De kandidatencommissie buigt zich de komende periode over het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Kandidaten kunnen zich tot 14 mei melden bij de Partij voor de Dieren.
Provincie:
Tag(s):