dinsdag, 28. augustus 2012 - 8:16

Marijnissen sluit 45 zetels voor de SP niet uit

Den Haag

In een interview met NU.nl zegt SP-voorzitter Jan Marijnissen dat hij niet uitsluit dat de SP mogelijk 45 zetels haalt bij de komende kamerverkiezingen.

Marijnissen in de krant: 'Vijfenveertig is heel veel, maar het is reëel. Ik heb dat met peilers besproken en het potentieel is hoger dan de aantallen die we nu scoren in de peilingen'.

De SP-voorman is niet bang dat kiezers op het laatste moment nog overlopen naar de PVV en de PvdA. Marijnissen: 'Van Wilders hebben we helemaal niets te duchten en bij de PvdA hoeven we alleen maar te benoemen dat we nu geconfronteerd worden met hun erfenis. Ik voorzie een mooie uitslag.'

De SP, die 15 zetels in de Kamer heeft, is in de peiling van Maurice de Hond de grootste met 35 zetels. De SP profiteert volgens Marijnissen van de strijd in de media tussen Roemer en Rutte. Marijnissen tegen Nu.nl: 'En nu er in de media een strijd tussen Roemer en Rutte is ontstaan, heeft hij nog meer aanhang gekregen. Daar is de SP bij gebaat, omdat wij de vertegenwoordiger van links zijn.'

De voormalig lijsttrekker van de SP is verrast door het succes van Roemer. Niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan, zegt Marijnissen.
Provincie:
Tag(s):