dinsdag, 10. april 2012 - 14:23

Mariniers verhuizen van Doorn naar Vlissingen

Vlissingen

De mariniers verhuizen van Doorn naar Vlissingen. De keuze voor huisvesting van de korpsleden is gevallen op nieuwbouw aan de Buitenhaven, zo laat minister Hans Hillen vandaag in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Het huidige onderkomen van het Mariniers Trainingscommando op de Van Braam Houckgeestkazerne, voldoet al langer niet meer aan huidige en toekomstige eisen. Defensie kampt daar met ruimtegebrek en achterstallig onderhoud. Het tekort aan ruimte is op de Doornse locatie niet op te lossen met nieuwbouw.

De nieuwe kazerne moet plaats bieden aan onder meer 2 mariniersbataljons, delen van het gevechtssteunbataljon en het amfibisch logistiek bataljon. De taken van de in Doorn gestationeerde mortiercompagnie en het Tegen Luchtdoelenpeloton worden ondergebracht bij de Koninklijke Landmacht. De Unit Interventie Mariniers krijgt ook elders een plek. Mogelijk wordt de snel inzetbare antiterreureenheid bij de Dienst Speciale Interventies in Leusden ondergebracht. Al met al gaat de personele omvang in Vlissingen rond 1900 man bedragen.
Provincie:
Tag(s):