donderdag, 8. november 2012 - 10:43

McClaren ontsnapt opnieuw aan schorsing na tv-spiekgedrag

(Elf Voetbal) Opnieuw ontkomt hij aan een straf. Trainer Steve McClaren van FC Twente wordt door de KNVB niet bestraft voor het zogenaamd illegaal spieken.

Officieel negeerde hij de FIFA-regel, die luidt 'dat een coach tijdens een wedstrijd niet zijn instructiezone mag verlaten om in de catacomben naar tv-beelden te kijken'. De Engelse trainer was daar eerder dit jaar al op gewezen door de voetbalbond, maar liep vorige week donderdag bij de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch wederom naar binnen voor de herhaling.

Dat om de rode kaart, die Dedryck Boyata had ontvangen na een tackle op Tom van Weert, te bekijken. De aanklager betaald voetbal heeft de situatie onder de loep genomen, maar is tot de conclusie gekomen dat op dit moment geen stappen kunnen worden ondernomen tegen McClaren. "In de huidige instructie voor de arbitrage staat helaas onvoldoende duidelijk opgenomen dat in dergelijke gevallen de coach weggestuurd moet worden", laat de KNVB weten tegenover De Telegraaf.

"De aanklager kan dan ook geen verdere stappen ondernemen. We zullen de arbitrage hierover aanvullend informeren, waarbij we de instructie op dit thema aanscherpen. Een vervelende situatie die in de toekomst niet meer voor zal komen." McClaren heeft inmiddels een schrijven ontvangen van de aanklager betaald voetbal, waarin die aangeeft nu geen actie te ondernemen en waarin McClaren nogmaals op de richtlijn wordt geattendeerd.
Categorie:
Tag(s):