zondag, 25. maart 2012 - 21:03

ME grijpt in bij confrontatie supporters Feijenoord en De Graafschap

Doetinchem

Aan het eind van de eredivisiewedstrijd tussen De Graafschap en Feijenoord, die zondagmiddag in het stadion in Doetinchem gespeeld werd, is het gekomen tot een treffen tussen supporters van beide voetbalverenigingen. 'We hebben opgetreden met een sectie ME', meldt de politie zondag.

De beveiligers van De Graafschap hebben zeer professioneel de beide partijen gescheiden en de rust in en om het stadion is weergekeerd. Een beveiligster is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, nadat zij een trap had gekregen.

De confrontatie tussen Feijenoord en De Graafschapsupporters in het De Graafschap-stadion ontstond vandaag, zondag 25 maart, tegen het einde van de wedstrijd.

De politie schat dat ongeveer honderd supporters van beide verenigingen met elkaar botsten, achter de tribunes. Het betrof Feijenoord-supporters die niet in het officiële uit-supportersvak zaten, maar verspreid door het stadion een plaats hadden verkregen.

Met een sectie ME en overige aanwezige politiemensen heeft de politie de beveiligingsorganisatie van De Graafschap ondersteund in het uit elkaar halen van de partijen.

Het professioneel handelen van de beveiligers heeft de partijen gescheiden en voorkomen dat de situatie verder escaleerde. Een medewerkster van de beveiligingsorganisatie is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, nadat een supporter haar in haar rug sprong.

Nadat de partijen gescheiden waren, zijn de Feijenoord-supporters teruggekeerd naar Rotterdam. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):