woensdag, 2. mei 2012 - 18:26

Medewerker coffeeshop begint handel na invoering wietpas

De invoering van de wietpas op 1 mei in deze provincie leidt de komende tijd tot diverse controles van politie.

Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg wordt grensverkeer regelmatig geconfronteerd met een politiecontrole. Parkeerplaatsen langs de uitvalswegen worden besurveilleerd en politiemensen reizen mee op trein en bus naar en van Aken en Luik. Tijdens sommige controles wordt samengewerkt met de spoorwegpolitie, medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeenten en/of de Koninklijke Marechaussee. In Kerkrade is er sprake van 'gemengde' patrouilles met een Nederlandse en een Duitse politieman. Verder worden alle 23 in de politieregio Limburg-Zuid gevestigde coffeeshops in de gaten gehouden waarbij de algemene indruk tot nu toe is dat ze zich aan het afgesproken beleid houden.

Bij een van de controles afgelopen dinsdag werd op de Nieuwstraat in Kerkrade een wiettaxi gecontroleerd. In de auto werden 32 gripzakjes met softdrugs aangetroffen. De bestuurder, een inwoner van Kerkrade, werd aangehouden. Hij werd al eerder betrapt bij het optreden als wiettaxi. Eveneens in Kerkrade werd een man aangehouden met 17 zakjes met hennep en een ploertendoder. De man, een medewerker van een coffeeshop die voor zijn baan vreest, probeerde een handeltje voor zichzelf op te zetten en ving klanten op in de buurt van het Roda-stadion.

Noord-Limburg
Op diverse plekken in Noord- en Midden Limburg zijn dinsdag enkele tientallen auto's aan een controle onderworpen waarbij ook flyers zijn uitgedeeld om buitenlandse bezoekers te wijzen op het nieuwe beleid. Ook de overlastteams zijn de straat op gegaan in de regio. Op een parkeerplaats aan De Bengle in Nederweert werd een 17-jarige jongen uit Ospel aangehouden voor handel in softdrugs aan een automobilist. Op de Veeladingstraat en Bisschop Lindanussingel in Roermond zijn twee Duitse mannen bekeurd die enkele grammen wiet bij zich hadden en dat mee wilden nemen naar Duitsland. In een auto op de Kiosk in Venray troffen agenten enkele zakjes met hennep aan waarvan afstand is gedaan.
Provincie:
Tag(s):