maandag, 13. februari 2012 - 10:58

Medewerker politie Drenthe vervolgd door OM

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen gaat een 50-jarige medewerker van de politie Drenthe vervolgen voor schending van het ambtsgeheim. De partner van de man wordt niet vervolgd vanwege het ontbreken van voldoende wettig- en overtuigend bewijs.

In augustus 2011 werd onder leiding van de officier van justitie een onderzoek ingesteld door Bureau Integriteit Zorg van Regiopolitie Drenthe naar mogelijke overtreding van het ambtsgeheim. Aanleiding voor het instellen van het onderzoek was een melding afkomstig van de Korpschef. In deze melding kwam naar voren dat in juli 2011 een medewerker van de politie misbruik had gemaakt van politie-informatie. De man had informatie uit een politiesysteem gedeeld met zijn dochter en haar vriend. De vriend is een verdachte in een onderzoek naar een aantal gewelddadige overvallen in Emmen en Schoonebeek.

De strafzaak met betrekking tot de gewelddadige overvallen stond op de meervoudige strafkamer van 10 februari 2012. Bij deze zaak zijn vier verdachten betrokken. Tegen drie mannen zijn gevangenisstraffen van 3 tot en met 3,5 jaar geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. De zaak tegen een van de vier verdachten is aangehouden voor getuigenverhoor op verzoek van de advocaat en wordt binnen drie maanden weer op zitting aangebracht.

Het Openbaar Ministerie gaat de medewerker van politie Drenthe vervolgen voor schending van het ambtsgeheim gepleegd in juli 2011. Een zittingsdatum is nog niet bekend. Naast het strafrechtelijk onderzoek loopt ook een disciplinair onderzoek onder leiding van de Korpschef. De medewerker van politie Drenthe is momenteel niet in actieve dienst en zit geschorst thuis.
Provincie:
Tag(s):