maandag, 13. februari 2012 - 10:13

'Medewerkers Jumbo willen rust op de werkvloer'

Utrecht

Woensdag 15 februari om 13.45 uur overhandigt een delegatie van circa 80 distributiecentrumwerkers (DC-werkers) een petitie aan Rob Jacobs, manager distributiecentra Jumbo.

De werknemers willen dat er een eind komt aan de onrust en het wantrouwen op de werkvloer. Zo worden met regelmaat en ongevraagd de werknemerskluisjes geopend door leidinggevenden van de distributiecentra.

René Overklift, DC-werker in Veghel: “Keer op keer worden cao-afspraken door leidinggevenden geschonden. Wij zetten ons graag voor de volle 100 procent in maar zijn deze respectloze behandeling meer dan beu. De cao moet worden nageleefd en er moet eerlijker met de DC-werkers worden gecommuniceerd. Het enige dat wij vragen is respect voor onze privacy en waardering voor onze inzet.”

De petitie wordt in de vorm van een kluis overhandigd en de heer Jacobs wordt gevraagd om - in het bijzijn van de DC-werkers - de kluis te openen. “Het is toch niet raar dat wij erbij willen zijn als onze kluisjes worden opengemaakt”, aldus Overklift. “Dat hoort gewoon bij beleefd en respectvol met elkaar omgaan, niets meer en niets minder.”

Jumbo heeft in totaal 263 winkels verspreid door Nederland; in de vier distributiecentra in Veghel werken ca. 1.200 mensen.
Provincie:
Tag(s):