zondag, 12. februari 2012 - 13:05

Medewerkster ernstig gewond na overval op apotheek

Maastricht

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 26-jarige vrouw uit Landgraaf ernstig gewond bij een overval op de nachtapotheek aan de Akersteenweg in Maastricht.

Omstreeks 03.00 uur drongen meerdere mannen via de achterzijde de apotheek binnen en bedreigden de vrouwelijke medewerkster met een vuurwapen. Wat er zich precies in de apotheek heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Het slachtoffer werd met meerdere botbreuken opgenomen in het ziekehuis. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Hoewel de politie zeer snel terplaatse was konden zij de daders niet meer achterhalen.

Overval friture
In Heerlen kon in de nacht van zaterdag op zondag een man worden aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een overval op een friture in Hoensbroek.

Even voor 23.00 uur werd een friture aan het Pius XII plein in Hoensbroek door een man overvallen. De man deed een bestelling en toen de 62-jarige eigenaresse wilde afrekenen haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde haar daarmee. De vrouw wist weg te rennen naar de achterzijde van de zaak waarna de dader een greep in de kassa deed en met een onbekend geldbedrag aan de haal ging.
De politie stelde een onderzoek in naar de dader en aan de hand van enkele getuigenverklaringen wist zij omstreeks 01.00 uur de verdachte, een 24-jarige inwoner van Heerlen, in een café aan de Heerlerweg in Hoensbroek aan te houden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):