maandag, 24. september 2012 - 8:17

Meer aanhoudingen in onderzoek naar verduisteringen op Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft dit weekend vier mannen aangehouden op verdenking van verduistering.

De aanhoudingen volgen op de eerdere arrestaties van twee vrouwen uit de gemeente Schermer, die ervan worden verdacht goederen die bij de afdeling "lost and found" terecht waren gekomen weggenomen te hebben met de bedoeling ze te houden of te verkopen.

De mannen die dit weekend zijn aangehouden zijn afkomstig uit Alkmaar (53 jaar ), Hoofddorp (44), Amsterdam (41 ) en Zoetermeer (50).

Tijdens doorzoekingen in woningen van de mannen, die de Marechaussee dit weekend uitvoerde onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem werden diverse goederen zoals elektronica en kleding aangetroffen, die waarschijnlijk weggenomen zijn uit het depot van "lost and found" op Schiphol.

Het rechercheteam Midcri van de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Schiphol doet verder onderzoek naar de zes aangehouden verdachten en de aangetroffen spullen. Hierbij wordt onder meer onderzocht wat de betrokkenheid van de verdachten is bij de verduisteringen.

Het onderzoek werd opgestart nadat Schiphol de Marechaussee meldde dat er onregelmatigheden waren geconstateerd bij de afdeling, waar gevonden en verloren goederen terecht komen.

Omdat er sprake zou zijn van betrokkenheid van een medewerker van die afdeling, werd meteen besloten een rechercheteam van de KMar op de zaak te zetten.

Het onderzoek van de KMar vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):