maandag, 5. maart 2012 - 18:28

Meer dan 1700 scholen dinsdag dicht

Amsterdam

Dinsdag zullen in Nederland meer dan 1.700 scholen hun deuren sluiten om de onnodige bezuinigingen op passend onderwijs tegen te houden.

De staking wordt georganiseerd door de vakbonden AOb, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en Abvakabo FNV. Volgens de bonden is de actiebereidheid zeer groot.

Docenten en schoolleiders van ruim 3000 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs zullen in de Amsterdamse Arena hun stem laten horen. In totaal worden er zo'n 23.000 mensen verwacht.

Het merendeel van de scholen waar wordt gestaakt zit in het basis- en speciaal onderwijs. Van alle ruim 600 scholen voor speciaal onderwijs is het merendeel gesloten. De overige scholen die dicht gaan zijn voornamelijk basisscholen.

In het voortgezet onderwijs gaat het voornamelijk om afdelingen die werken met zorgleerlingen, zoals praktijkscholen en scholen met leerweg ondersteund onderwijs. Maar er zijn ook gymnasia waar een deel van de leraren meestaakt of afdelingen in het middelbaar beroepsonderwijs die intensief met zorgleerlingen te maken hebben.
Provincie:
Tag(s):