zondag, 21. oktober 2012 - 19:14

Meer dan 200 slachtoffers salmonellazalm gaan aangifte doen

Yme Drost, Register-Expert personenschade bij Drost Letselschade, gaat maandag namens een aantal van zijn cliënten schriftelijk aangifte doen bij het Openbaar Ministerie (OM) te Zutphen. Dit heeft Drost zondag laten weten.

Aan het OM zal gevraagd worden te onderzoeken in hoeverre visfabrikant Foppen zich schuldig heeft gemaakt aan het toebrengen van lichamelijk letsel door schuld, waarvan in een enkel geval de dood het gevolg is geweest.

Voedselveiligheid in het geding
Volgens Yme Drost is nadrukkelijk de voedselveiligheid in het geding geweest. Hij vindt het van algemeen belang dat er een gedegen onderzoek plaats vindt naar wat er nu precies fout is gegaan en of de salmonellabesmetting tijdig door Foppen is gemeld. “Hopelijk kunnen we uit dit ernstige incident lessen trekken voor de toekomst om herhaling daarvan te voorkomen”, aldus Drost.

Bij Drost Letselschade hebben zich ook de nabestaanden gemeld van twee mensen die ten gevolge van de salmonellabesmetting zijn overleden.

Drost: “Een aantal slachtoffers zijn letterlijk voor de dood weggehaald. Als ik dan hoor dat er mensen met ambulances naar het ziekenhuis zijn gebracht, dagen op de IC hebben gelegen, ten onrechte zijn geopereerd omdat men dacht aan een blindedarmontsteking, dan is hier wel het één en ander gebeurd.” Het rechtvaardigt in ieder geval dat er een gedegen justitieel onderzoek plaats vindt, aldus Yme Drost.

Meer dan 200 slachtoffers salmonellazalm willen schadevergoeding
Het aantal slachtoffers van de met salmonella besmette zalm die schadevergoeding willen en zich bij Drost Letselschade hebben gemeld, is inmiddels de tweehonderd gepasseerd.

Deze week zal er nader overleg plaats vinden tussen letselschade-expert Yme Drost en vertegenwoordigers van de verzekeraar van Foppen over de hoogte van de schadevergoedingen. Yme Drost zegt inmiddels via de verzekeraar de toezegging te hebben gekregen dat slachtoffers schadeloos zullen worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):