donderdag, 4. oktober 2012 - 9:54

Meer files door aanrijdingen en regen

Utrecht

In het hele land staan donderdagochtend lange files. Het regenachtige weer en een flink aantal aanrijdingen zorgen voor zeer veel vertraging. Even voor 08:30 uur werd er een totaal van 346 kilometer gemeten. Dat is 170 kilometer meer dan normaal, aldus de VID.

Bij Amsterdam staan lange files vanwege een aanrijding op de A10 bij het knooppunt Watergraafsmeer. Tussen 07:00 uur en 08:00 uur was er richting Den Haag maar één rijstrook open, wat zijn weerslag heeft op de volledige ochtendspits. Om 09:00 uur stond het nog steeds muurvast op de A10 en de aansluitende A1 en A6. De files zijn daar stuk voor stuk langer dan 10 kilometer.

Rotterdam
Bij Rotterdam is het al niet veel beter na ongelukken op de A13 en A15. Vlak voor de piek van de ochtendspits ging het twee keer mis bij de Maasstad, waardoor ook daar de files maar moeizaam oplossen. Op het drukste moment stond de volledige A13 richting Rotterdam vol.

Forse buien zorgen in het zuiden van het land voor veel vertraging op de A2. Vanuit zowel Utrecht als Maastricht staan lange files richting Eindhoven. Met name het geduld van de weggebruiker uit Limburg wordt danig op de proef gesteld. Er stond om 09:00 uur nog steeds 20 kilometer file.

Sinds 10 april van dit jaar werd er tijdens de ochtendspits geen piek meer boven de 300 kilometer gemeten. Toen stokte de teller op 413 kilometer. Ook toen liep het uit de hand door het slechte weer en een fors aantal aanrijdingen.
Provincie:
Tag(s):