woensdag, 1. augustus 2012 - 8:20

Meer milieugevaarlijke bedrijven overtreden veiligheidsregels

In het AD van woensdag zegt Jan Kerstens, oud-voorzitter van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen, dat niet alleen chemisch opslagbedrijf Odfjell, maar ook andere risicovolle bedrijven lak hebben aan de veiligheidsregels en spelen met mensenlevens.

Kritische rapporten over de risico's en falend toezicht zouden volgens Kerstens in de prullenbak zijn beland. Kerstens in de krant:'Als zich bij een van de milieugevaarlijke bedrijven in het Rotterdamse havengebeid een ramp voltrekt, kunnen er in een klap honderden doden vallen. Dat is een boodschap die mensen niet graag willen horen. Ook bestuurders niet'.

In een nieuw opgezette Raad, de Nieuwe Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur, waar de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen sinds vorige maand onder valt, zou volgens het AD niemand zijn benoemd met verstand van gevaarlijke stoffen. Maar dit verbaast Jan Kerstens niet. In de krant zegt hij: 'De waarheid is: we waren te lastig en we zijn monddood gemaakt. Het is één grote doofpot'.
GroenLinks en de SP eisen nu opheldering van staatssecretaris Joop Atsma van Milieu.

Nog afgelopen zaterdag heeft Odjfell zijn tankopslag uit veiligheidsoverwegingen volledig moeten sluiten. En gisteren werd bekendgemaakt dat de algemeen directeur van het bedrijf Geert Eijsink per direct uit zijn functie is ontheven.
Provincie:
Tag(s):