woensdag, 30. mei 2012 - 18:26

Meerdere arrestaties na vondst hennepkwekerij

Rotterdam

Politieagenten hielden woensdagochtend op een cruciaal moment dertien personen aan na de vondst van en enorme hennepkwekerij. De recherche kreeg afgelopen week informatie binnen over een mogelijke hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Waalhaven.

De informatie werd zeer serieus opgepakt en het onderzoek startte direct. Er werd snel gehandeld en woensdagochtend stelden agenten een onderzoek in bij het gebouw aan de van Riemsdijkweg. Onderzoek rond het gebouw bevestigde het vermoeden van een kwekerij. Nadat een man het gebouw binnenging besloten de agenten poolshoogte te nemen. Ze belden rond half tien aan. Nadat de man de deur geopend had gingen de agenten het pand binnen.

In de loods zagen ze dat de ruimte opgedeeld was in twee delen. Beide ruimtes stonden vol met hennepplanten. In totaal bleek het om ongeveer 2000 planten te gaan. Deze waren volgroeid en werden juist op dat moment geknipt. De twaalf mannen en vrouwen die zich bezig hielden met het knippen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De man die de deur opende onderging hetzelfde lot.

De Forensische Opsporing doet onderzoek in de loods. Naar aanleiding van het onderzoek worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten. Alle planten en materialen om deze te vervaardigen worden in beslag genomen en vernietigd.
Provincie:
Tag(s):