dinsdag, 16. oktober 2012 - 20:24

Meerdere voertuigen betrokken bij ernstig ongeval N279

Heeswijk-Dinther

Op de N279 bij Heeswijk-Dinther is dinsdagmiddag kort voor 17.30 uur een ernstig verkeersongeval gebeurd. Er kwamen drie personenauto's met elkaar in botsing waarna de gehele weg versperd was.

De voorste automobilist heeft door nog onbekende oorzaak geremd waardoor een achteropkomende auto tegen hem botste. Door deze klap kwam de voorste auto op de verkeerde weghelft terecht met een frontale aanrijding als gevolg.

De bestuurder uit de voorste auto raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Tevens liep deze persoon nekletsel op en werd o.a. het dak van de auto geknipt om hem via een wervelplank rechtstandig uit het voertuig te halen.

De bestuurder uit de tegemoetkomende auto kon op eigen kracht zijn auto verlaten maar is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Mobiel Medische Team werd per traumahelikopter ingevlogen om ter plaatse assistentie te verlenen. De politie sloot de N279 tussen de snelweg A50 bij Veghel en Heeswijkseweg geheel af. Hierdoor ontstond er in beide richtingen een lange file op de N279.

Ook in de kernen Heeswijk en Dinther ontstond een verkeerschaos n.a.v. het ongeval. Een bergingsbedrijf kwam met twee voertuigen ter plaatsen om de zwaar beschadigde voertuigen te bergen.
Provincie:
Tag(s):