dinsdag, 10. juli 2012 - 16:02

Meerdere woningen beschadigd na brand in Groningen

Groningen

Een forse brand heeft op dinsdag 10 juli een aantal woningen aan de H.L. Wichersstraat in Groningen zwaar beschadigd. De brand, die woedde op de zolderetage van één van de woningen, werd om 11.45 uur door meerdere personen gemeld.

Brandweer Stad ging ter plaatse met twee blusvoertuigen en twee hoogwerkers om de brand van beide kanten te lijf te kunnen gaan. De brand breidde zich namelijk onder het dak uit naar de naastgelegen woningen. Een aantal bewoners kon zich op tijd uit de voeten maken en van enkele woningen moest de voordeur geforceerd worden, om ook van binnen uit de brand te kunnen bestrijden.

Aangezien het een rijtjeswoningen betrof met onder- en bovenwoningen, raakten meerdere huizen beschadigd, waarschijnlijk een zestal. De zolderetages brandden volledig uit en de begane grond en eerste etage raakten beschadigd door rook en bluswater. De bewoners zijn in eerste instantie buiten opgevangen en later op de dag zal gekeken worden welke woningen nog bewoonbaar zijn.

Via de politie werd duidelijk dat zich op de zolderetage waar de brand is begonnen een wietkwekerij bevond. Hoogstwaarschijnlijk is dat de oorzaak geweest van de brand, waarmee pijnlijk werd aangetoond welke risico's zo'n installatie met zich mee brengen.
Provincie:
Tag(s):