woensdag, 16. mei 2012 - 19:37

Meisje (13) doet valse aangifte van mishandeling

Leeuwarden

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 13-jarige inwoonster van Leeuwarden voor het doen van een valse aangifte.

Afgelopen maandagmiddag kwam bij de politie in Leeuwarden een melding binnen dat op de Spoorstraat een meisje van 13 van haar fiets zou zijn getrapt. Tevens zou zij met een mes zijn bekrast. De agenten hielden diezelfde middag een 14-jarige inwoner van Leeuwarden aan.

Na het horen van diverse betrokkenen bleek dat deze jongen niks met de zaak te maken had. Hij was op het tijdstip van de ‘mishandeling’ niet in de Spoorstraat. De jongen mocht dinsdagochtend daarom ook het politiebureau weer verlaten.

Woensdagmiddag werd het 13-jarige meisje gehoord. Tijdens het gesprek met rechercheurs gaf ze toe dat ze een valse aangifte had gedaan. Dit alles met als doel om de 14-jarige jongen een hak te zetten.

De politie heeft tegen het 13-jarige meisje proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. Het Openbaar Ministerie beslist of het meisje moet worden vervolgd.
Provincie:
Tag(s):