woensdag, 2. mei 2012 - 11:53

Meisje (13) zet politie op spoor van 33-jarige schennispleger

Raamsdonkveer

De politie heeft dinsdagavond rond 18.15 uur dankzij een oplettend 13-jarig meisje, op zijn huisadres, een 33-jarige schennispleger uit Made aangehouden.

Het slachtoffer had het kenteken van de auto van de dader onthouden. De verdachte gaf gisteravond toe dat hij in de afgelopen drie maanden vanuit zijn auto vaker schennis had gepleegd. Dit gebeurde in Raamsdonksveer (5), Geertruidenberg (1) en Made (1). De slachtoffers waren vaak meisjes in de leeftijd van 12-16 jaar. In de afgelopen weken surveilleerde de politie al extra en projectmatig vanwege de toename van het aantal meldingen van schennis.

Rond 17.20 uur werd gemeld dat in Raamsdonksveer een 13-jarig meisje vanaf het busstation op hinderlijke wijze door een automobilist gevolgd was. Ter plaatse vertelde het kind dat die automobilist naast haar kwam rijden. Ze zag dat die bestuurder, zijn broek naar beneden had en met zijn hand aan zijn geslachtsdeel zat. Daarna was hij doorgereden. Het meisje had een goed signalement van de dader en bovendien ook het kenteken van de auto genoteerd. Het voertuig bleek van een 33-jarige man uit Made te zijn. Deze man die voldeed aan het signalement is daarop aangehouden.

Tijdens het verhoor bekende de verdachte. Bovendien gaf hij toe dat hij dat vaker had gedaan in de afgelopen maanden. Hij ging dan meestal naast een fietsster rijden. Hij probeerde dan terwijl hij met zijn hand aan zijn geslachtsdeel zat oogcontact te maken en reed vervolgens weer verder. De verdachte verklaarde dat hij hoopt dat een behandeling hem van zijn probleem af kan helpen. De recherche maakt een dossier op.
Provincie:
Tag(s):