zaterdag, 14. januari 2012 - 17:38

Meisje (15) en haar vader neergestoken door ex-vriendje

Arnhem

In de Stadhoudersstraat in Arnhem heeft zaterdagmiddag rond 16.10 uur een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn twee gewonden gevallen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het gaat om een 15-jarig meisje, dat zware verwondingen opliep en met een traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis is overgebracht. Haar vader is met verwondingen overgebracht naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

Het slachtoffer was het ex-vriendinnetje van de verdachte; kennelijk hebben deze ruzie gekregen. De verdachte is na de steekpartij te voet ervandoor gegaan. Hij werd aangetroffen in struiken aan de Johan de Wittlaan in Arnhem.

Waarschuwingsschot
Toen de politie hem daar aantrof en de jongen niet wilde voldoen aan de vordering om tevoorschijn te komen, heeft een politie-ambtenaar een waarschuwingschot gelost. Daarop kwam de jongen naar voren, waarop hij kon worden aangehouden.

De politie kon de jongen overigens vinden dankzij meldingen van getuigen.
Zo is er een Burgernetmelding uitgegaan, waarin werd opgeroepen om uit te kijken naar een jongeman met bebloede kleren. 331 Burgernetters werden bereikt.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de zaak.
Provincie:
Tag(s):