woensdag, 2. mei 2012 - 10:04

Meisje (4) overleden na tragisch ongeval

Urk

Dinsdagmiddag is een 4 jarig meisje afkomstig van Urk, bij een tragisch ongeval op ’t Roer overleden. De kleuter kwam door nog onbekende oorzaak met haar fietsje op de rijbaan.

Een 36-jarige automobilste van Urk kon het meisje niet ontwijken waarna het slachtoffertje onder de auto terecht kwam. Brandweer, ambulance en agenten van Urk en Emmeloord rukten massaal uit. Een Mobiel Medisch Team dat met de traumahelikopter landde verleende assistentie aan het ambulancepersoneel. Ondanks alle hulp overleed het meisje in het ziekenhuis in Zwolle.

Rond 14.00 uur kwamen bij de politie meldkamer diverse 112 meldingen binnen van een aanrijding op Urk met een auto en een kindje. Een motoragent die als eerste ter plaatse kwam, tilde met enkele omstanders de auto omhoog waarna het ambulancepersoneel het kindje kon bevrijden uit haar benarde positie. Er werd direct begonnen met reanimeren en alle hulpdiensten werkten op volle toeren samen om het leven van de kleuter te redden. Een MMT-arts reed met de ambulance mee naar het ziekenhuis in Zwolle. Ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten overleed het meisje aan de gevolgen van de aanrijding.

De 36-jarige automobiliste is tengevolge van de aanrijding zeer aangeslagen. Zij heeft volledige medewerking gegeven aan het onderzoek. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau en heeft een verklaring afgelegd.
Provincie:
Tag(s):