maandag, 14. mei 2012 - 20:59

Meisje legt valse verklaring af over aanrijding

Putten

De politie heeft op 14 mei een oproep gedaan dat gezocht werd naar de bestuurder van een groene auto die op woensdag 9 mei in Putten betrokken zou zijn geweest bij een aanrijding met een fietsster.

De fietsster, een 17-jarig meisje, blijkt gelogen te hebben over de toedracht. Ze was zelf, in de regen, tegen de geparkeerde auto gebotst. De schade wordt nu onderling geregeld.

Het ‘ongeluk’ zou zijn gebeurd rond 09.10 uur op de kruising van de Postweg met de Gebbekuillaan. Het meisje verklaarde geen voorrang te hebben gehad van een automobilist en daardoor tegen de auto te zijn gebotst.
De bestuurder zou geen gegevens hebben uitgewisseld met het meisje. De 17-jarige raakte lichtgewond en haar fiets raakte beschadigd.

Naar aanleiding van de oproep in de media meldde de eigenaresse van de auto zich bij de politie, met een andere lezing van het verhaal. Zij bleek al aangifte te hebben gedaan van de schade via internet, maar door de uiteenlopende versies over de toedracht was dit door de politie niet gekoppeld aan dit incident.

De eigenaresse hoorde op 9 mei een knal, en zag dat een fietsend meisje met paraplu tegen haar auto aan was gebotst. Het meisje was daarna weggefietst. De schade was een deuk en krasspoor op de kofferbak.

De 17-jarige is geconfronteerd met deze andere lezing, en gaf toe het verhaal over de aanrijding verzonnen te hebben. De 17-jarige gaat persoonlijk haar excuses aanbieden aan de automobiliste en de schade aan de auto wordt door haar ouders vergoed.
Provincie:
Tag(s):