donderdag, 4. oktober 2012 - 20:03

Meltdown Festival krijgt onderdak

Apeldoorn

De herfst heeft zich definitief laten zien en voor dit weekend wordt er niet veel beter weer voorspeld. Tenminste, als we het hebben over zaterdag 6 oktober, de dag dat de eerste editie van het Meltdown Festival plaatsvindt.

De herfst heeft zich definitiminste, als we het hebben over zaterdag 6 oktober, de dag dat de eerste editie van het Meltdown Festival plaatsvindt.

Het thema van de eerste editie is crossover, oftewel kruisbestuivingen van diverse dans-, muziek-, en kunststijlen waarbij hiphop centraal staat, uitgevoerd door artiesten van binnen en buiten Apeldoorn. Het binnenplein van het Cultuurkwartier achter de Gigant zou volgebouwd worden met diverse podia, maar het weer laat het niet toe om de activiteiten buiten te laten plaatsvinden.

Dus gaan we met zijn allen naar binnen! Crossover zou crossover immers niet zijn als Gigant, JT Apeldoorn, Markant en ACEC geen oplossing zou bieden tegen de regen. Maar dat doen zij dus wel. Zij stellen hun ruimte beschikbaar om alle activiteiten onderdak te bieden, zodat de eerste editie van het Meltdown Festival toch kan doorgaan. Krachten bundelen, past geheel bij dit festival!

De totale podiumprogrammering is te zien en te horen in de pop- en theaterzaal van Gigant. Daar vind je onder meer de Dansproeverij (demonstraties van diverse dansscholen uit Apeldoorn en omgeving), muziek met o.a. Yayz & Fanatic, Sendur, DoubleM & Djeck Rhaz, Obeth & Yessie en echte crossover optredens van de nationaal bekende breakdance-crew Come Correct op de djembé-beats van MiDushi en rappers Dani & Chokz op de sounds van het Groot Symfonie Orkest van Markant.

De “Dwarsligger” dancebattles verzorgt door DubbelZoDwars verhuizen naar de JT Bioscoop. Daarmee wordt meteen een mooie combi gemaakt met de Nederlandse muziekfilm The Battle die zaterdag bij JT in première gaat. De cast en crew van deze film zullen daarbij ook aanwezig zijn.

Kunstenaar Frans Polman en graffiti-artist Willem-Paul Koenen tref je vooraan bij de entree van Gigant. Daar kan je kennismaken met diverse stijlen van kunst, waaronder de kunst van de straat: graffiti. Ontdek het zelf, doe mee en creëer!
Dit hele programma vindt plaats tussen 13.00 en 21.00 uur. Tot 21.00 uur zijn alle activiteiten gratis te bekijken en kan iedereen gratis meedoen aan de workshops.

Maar het feest is dan nog niet afgelopen. Op het poppodium van Gigant is om 21.00 uur het optreden van Fresku, die wordt bijgestaan door funkadelic supporting-act Please! Aanstekelijk dansbaar en uitnodigend. Precies wat past bij het Meltdown Festival. Voorafgaand aan dit optreden zal er eerst nog een lokale act het spits afbijten.

Na Fresku en Please! zullen de DJ’s van Back & Forth de avond feestelijk uitdraaien. De DJ’s geven daarmee meteen een kleine preview van hun eigen 1-jarig feestje die 2 weken later gepland staat in Gigant.
Provincie:
Tag(s):