zondag, 12. augustus 2012 - 14:20

Menigte keert zich tegen hulpverleners Noordwijk

Noordwijk

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Grent in linie opgetreden om hulpverleners bij een slachtoffer van een aanrijding te kunnen laten komen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Een 16-jarige bromfietser uit Noordwijk was tegen een voetganger aangereden en gevallen. Dit gebeurde rond het tijdstip waarop de uitgaansgelegenheden dichtgaan, namelijk 02.00 uur.

Omdat de ambulancebroeders niet bij het slachtoffer konden komen, heeft de politie meerdere malen geprobeerd de weg vrij te maken, onder andere met gebruik van een megafoon.

Het publiek reageerde hier niet op waarop de agenten een linie hebben gevormd en drie hondengeleiders hebben ingezet. Vanuit het publiek werden er diverse voorwerpen zoals flessen naar de agenten gegooid.

Uiteindelijk hebben de agenten vanuit de linie met behulp van de wapenstok het publiek verder naar achteren gedreven zodat de hulpverleners hun werk konden doen.

Hierbij is ook een persoon aangehouden. Tegen 02.30 uur is de rust teruggekeerd. De bromfietser kon na een kort verblijf in het ziekenhuis weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):