dinsdag, 27. maart 2012 - 13:07

Met drank op tegen politieauto

Breukelen

Een snorfietsbestuurder met een behoorlijke slok te veel op ging er in de nacht van maandag op dinsdag vandoor. Bij zijn vlucht botste hij tegen een politieauto. Hij werd kort daarna aangehouden.

Rond 01.40 uur surveilleerden agenten op de Wilhelminastraat. Zij zagen dat een snorfiets zonder verlichting hen tegemoet reed. Zij gaven de snorfietser met het stopbord aan de voorzijde van de politieauto een stopteken, maar dat negeerde hij. De agenten keerden en gingen achter de snorfietser aan.

Op de Beatrixstraat reed de verdachte een steeg in, daarop stapte één agent uit en liep de steeg in, terwijl de andere agent met de auto omreed naar de Bernhardstraat. De snorfietser reed slingerend door de steeg en wilde de Bernhardstraat op rijden. Daar stond de agent met de politieauto inmiddels. De snorfietser maakte de bocht te ruim, waardoor hij de politieauto schampte, met moeite overeind wist te blijven en zijn vlucht via de Beatrixstraat voortzette.

De agent te voet bleef de verdachte volgen en trof de snorfiets verlaten in een steeg tussen de Mecklenburgstraat en de Bernhardstraat aan. Deze werd in beslag genomen. Bij onderzoek in de omgeving troffen andere agenten de verdachte, een 39-jarige man uit Breukelen, op de Engel de Ruijterstraat aan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies bij de ademanalyse 705 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):