donderdag, 12. april 2012 - 21:01

'Midnight in Paris’ op het Middelburgse Marktplein

Middelburg

Van 20 tot en met 26 april staat Middelburg in het teken van cultuur. Tijdens de RASA CultureWeek draait alles om cultuur, in de ruimste zin van het woord.

De week, die wordt georganiseert door de studentenvereniging van de Roosevelt Academy, heeft als doel studenten en inwoners van Middelburg dichter bij elkaar te brengen.

Dit jaar is er voor iedere doelgroep een passende activiteit georganiseerd. Zo is er onder andere een benefietconcert, Art Walk, openlucht film en Het zal een drukke week worden, waarin we hopen veel studenten en Middelburgers te mogen begroeten, want een CultureWeek zonder de Zeeuwse cultuur is niet compleet.

De week zal op vrijdag 20 april beginnen met een benefietconcert voor Stichting Lentekind. Het benefiet concert is in een nieuw jasje gestoken. Er is namelijk niet één locatie met verschillende bands, maar diverse artiesten zullen optreden op verschillende locaties. De avond wordt afgesloten met een ‘after party’ in Mambo’s en borrelcafé Jou & Mij.

Op Zaterdag zal er een Art Walk plaats vinden die zal eindigen bij een tentoonstelling waar werk van onze eigen studenten tentoon gesteld wordt. In de avond zullen we Middelburg weer trakteren op een geweldige film op het Marktplein. Op dit grote scherm zal dit jaar ‘Midnight in Paris’ te zien zijn.
Zondag gaat de week verder met een speurtocht door Middelburg. Iedereen is welkom! In de avond zal het team een geheel nieuwe activiteit introduceren; Meet Religions! Tijdens dit evenement kan iedereen een kijkje nemen in de Synagoge, de Oostkerk en de Moskee. Iets waar vele mensen gewoon voorbij lopen, zonder te weten wat er zich achter de deuren afspeelt.

Dinsdag de 24ste staat in het teken van ‘kennisleer’. Dit onderwerp zal besproken worden tijdens een filosofisch café in Ko D’ooooor.

De dag erna vindt de sponsorloop voor kinderen van de basisschool plaats. Dit jaar gaan we kijken of de studenten van RA ze bij kunnen houden door zelf mee te rennen. De dag zal eindigen met een symposium voor burgemeester Schouwenaar en een film festival.

De grote finale van de CultureWeek is de BRASA avond in de Kloostergangen. BRASA is Surinaams voor ‘omarmen’. Tijdens deze avond zullen de culturen van de Zeeuwese cultuur en die van de internationale studenten elkaar omarmen. Bezoekers kunnen diverse hapjes proeven, meedoen met de dansworkshop en genieten van muziek. Dit is het enige evenement waarvoor een bijdrage van € 3,- wordt gevraagd.

Zoals u kunt zien, staat er een vol programma op de planning! Om te zorgen dat het een groot succes wordt, bent u bij deze uitgenodigd om deel te nemen aan alles wat u leuk en/of interessant lijkt! Voor een overzicht van het programma: de exacte tijden, locaties en overige informatie over de CultureWeek kunt u een kijkje nemen op www.rasacultureweek.nl.
Provincie:
Tag(s):