donderdag, 28. juni 2012 - 18:10

Milieudefensie blij met plannen weren vervuilende auto's

Utrecht

Milieudefensie vindt het goed dat Utrecht zich wil inzetten voor de schone lucht van haar inwoners door milieuzones ook te laten gelden voor oude vervuilende auto's.

Ivo Stumpe Campagneleider Verkeer: “De luchtkwaliteit in Utrecht moet beter, niet alleen om aan Europese regels te voldoen maar vooral voor de gezondheid van de inwoners. In Duitsland werkt de milieuzone voor auto's prima. We hopen dat andere Nederlandse steden het voorbeeld van Utrecht volgen.”

Milieudefensie voert campagne voor schonere lucht en pleit al langer voor het beter benutten van de mogelijkheden van milieuzones. Stumpe: “Een diesel van vijftien jaar oud stoot honderd keer meer fijnstof uit dan één van vijf jaar oud. Deze relatief kleine groep auto's heeft dus een heel groot aandeel in de totale vervuiling. Door deze auto's te weren kan je veel bereiken in de strijd tegen luchtverontreiniging.”

Per 2013 zijn de emissiecijfers aan de kentekens gekoppeld. Dat betekent dat auto's in milieuzones echt op vervuiling kunnen worden geweerd en niet alleen op leeftijd.
Provincie:
Tag(s):