woensdag, 9. mei 2012 - 22:00

Milieudefensie eist actie van Shell in Nigeria

Amsterdam

Milieudefensie eist in een officiële brief aan de CEO van Shell, Peter Voser, dat er dringend actie moet worden ondernomen om de vervuiling met olie in Nigeria te stoppen. Om hun actie tegen Shell kracht bij te zetten houdt Milieudefensie publieksactie in vier grote steden om de vervuiling van Shell aan het publiek te tonen.

In de brief eist milieudefensie spreektijd tijdens de aandeelhoudersvergadering op 22 mei a.s. om de vragen en eisen in de brief toe te lichten. Zo verwacht milieudefensie dat Shell de oliepijpleidingen goed zal onderhouden, om zo de milieuvervuiling te stoppen. Eveneens wil men een concreet plan om de gigantische vervuiling op te ruimen. Daarnaast wil milieudefensie een compensatie voor boeren en vissers in Nigeria die door de olievervuiling brodeloos zijn.

Om de problematiek bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te brengen start milieudefensie donderdag op vier plaatsen een publiekscampagne. Met een foto van 2 bij 3 meter laat zij op Amsterdam CS, Hoog Catharijne in Utrecht, Leiden CS en op het Plein in Den Haag de gevolgen zien van de olievervuiling. Mensen kunnen de ‘Worse than Bad’ campagne ondersteunen door zich voor dit dramatische scenario te laten fotograferen met een zelfgekozen tekst, bijvoorbeeld ‘I’m too late for work, because of oil spill’. De beelden worden online gepubliceerd.

Campagneleider Geert Ritsema: ‘Vroeg of laat moet Shell gewoon een keer adequaat ingrijpen in de Niger Delta. Wij verwachten met deze nieuwe campagne en publieksacties aan het bedrijf duidelijk te maken dat onze eisen internationaal worden gedeeld.’
Provincie:
Tag(s):