dinsdag, 3. juli 2012 - 20:08

Minder regels in De Wolden

Zuidwolde

Het college van De Wolden is positief over de voortgang van het terugdringen van wet- en regelgeving voor inwoners. Wethouder Jan ten Kate: “Het verminderen van de administratieve lasten is goed voor onze inwoners. Het scheelt inwoners en bedrijven tijd en papierwerk”.

De afgelopen jaren zijn veel acties uitgevoerd in het kader van deregulering. Zo hoeven minima minder formulieren in te vullen, het aanvragen van subsidies is vereenvoudigd en de kapvergunning heeft plaatsgemaakt voor de monumentale bomenlijst.

Waar iemand een paar jaar geleden meerdere vergunningen aan moest vragen voor het slopen en bouwen van een woning inclusief een inrit en een rioolaansluiting is nu de omgevingsvergunning een feit.

De volgende acties die uitgewerkt worden zijn een snelle vergunning en welstandsvrij bouwen. Daarnaast wil de gemeente bij het invullen van formulieren op de website de inwoner tegemoet komen door bij de gemeente bekende gegevens vast in te vullen. Wethouder Jan ten Kate: “Er is al een hele stap gezet. Ik kijk uit naar de uitwerking van
de snelle vergunning en het welstandsvrij bouwen. Dit komt de dienstverlening ten goede.”
Provincie:
Tag(s):