donderdag, 27. september 2012 - 19:44

Minder voedselverspilling dankzij nieuwe haventerminal

Rotterdam

Rotterdam krijgt een eigen haven voor de opslag, overslag en vervoer van groente, fruit, vis en vlees.

Dankzij deze zogeheten `Cool Port' blijven verse producten langer houdbaar. Verschillende bedrijven maakten dit donderdag bekend, in aanwezigheid van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) tijdens het Fresh Corridor congres "Verslogistiek in beweging" in Rotterdam.

'Cool Port is een goed voorbeeld van samenwerking tussen de topsectoren Tuinbouw, Agrofood en Logistiek', aldus de bewindsman. 'De Agrologistiek draagt bij aan de versterking van de concurrentiepositie van de Nederlandse agrosector en aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals voedselverspilling.'

Het havenbedrijf Rotterdam, transportbedrijf Kloosterboer en Europe Container Terminals slaan de handen ineen om de nieuwe haven te realiseren. Met de nieuwe terminal versterkt de positie van Rotterdam als haven voor koel- en vriesproducten. Cool Port Rotterdam moet eind 2014 klaar zijn.

Er komen steeds meer goederen in koelcontainers Nederland binnen om de houdbaarheid van verse producten te verlengen. Dit vraagt om een nieuwe manier van opslag en (door)voer. Dankzij de nieuwe Cool Port blijven verse producten langer houdbaar en komen alle soorten transport bij elkaar: weg, spoor en water.
Provincie:
Tag(s):