donderdag, 14. juni 2012 - 13:03

Minderjarig duo opgepakt na geweldadige overal kledingzaak

Maastricht

Door snelle samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie zijn woensdag in Genk twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden die ervan worden verdacht aan het begin van de avond een kledingzaak in Maastricht te hebben overvallen. Bij de overval raakte de 38-jarige eigenaar gewond door een stroomstootwapen en gingen de verdachten ervandoor met één schoen en een dure merkjas.

De verdachten, woonachtig in Maasmechelen, stapten tegen sluitingstijd de kledingwinkel in de Bredestraat binnen. Toen de eigenaar in de gaten kreeg dat ze iets wilde stelen ontstond een worsteling met de knapen waarbij één van hen het slachtoffer diverse malen met een stroomstootwapen heeft bewerkt. De man had hierdoor urenlang verlammingsverschijnselen en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De verdachten verlieten het pand met genoemde buit. Doordat één van de jongens op één schoen wegvluchtte, vielen zij op bij passanten. De politie kreeg niet alleen een goed signalement van de verdachten, ook hadden zij een jas achtergelaten met daarin identiteitspapieren van één van de twee. Vlotte informatie uitwisseling met de Belgische politie leidde er uiteindelijk toe dat het tweetal binnen een uur in een bus in Genk kon worden aangehouden. Ze werden door agenten gecontroleerd omdat ze amok maakten in de bus. Op dat moment kwam ook het verzoek tot aanhouding plus de signalementen en de naam van één van de verdachten bij die politiemedewerkers binnen. Die naam zagen ze ook op een andere ID-kaart van één van de jongens en de link was snel gelegd. De jonge verdachten worden gezien hun leeftijd niet uitgeleverd, maar zullen zich voor de Belgische rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):