woensdag, 6. juni 2012 - 22:24

Minister Leers weegt nieuwe informatie gezin Akbari, situatie vader onveranderd

Leek

Burgemeester Hoekstra van de gemeente Leek heeft vandaag overleg gehad met minister Leers over de dreigende uitzetting van de familie Akbari. De familie Akbari komt uit Afghanistan, maar woont inmiddels 13 jaar in Nederland.

De heer Akbari heeft de zogenoemde 1F-status gekregen vanwege ernstige vermoedens van betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen ten tijde van het voormalige communistische regime in Afghanistan. Op grond hiervan mocht het gezin niet in Nederland blijven. Over deze 1F-status was onduidelijkheid en discussie. De minister heeft vandaag aangegeven dat de situatie individueel getoetst is en zijn conclusie is dat de vertrekplicht voor de vader onverminderd blijft gelden.

Voor wat betreft de rest van het gezin heeft de minister laten weten dat hij heel zorgvuldig zal kijken naar de nieuwe informatie die de burgemeester vandaag heeft aangedragen. Hij gaf aan geen enkele verwachting te willen wekken en zo spoedig mogelijk duidelijkheid te zullen bieden. Tot die tijd zal de huisvestingssituatie van het gezin niet veranderen.
Provincie:
Tag(s):