maandag, 3. december 2012 - 16:44

Minister ontvangt petitie ‘Handen af van Defensie’

Den Haag

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag de petitie ‘Handen af van Defensie’ in ontvangst genomen. Het initiatief is volgens haar een krachtig signaal dat velen het belang inzien van de krijgsmacht voor Nederland. “Defensie doet er toe. Handelsland Nederland heeft een fitte krijgsmacht nodig.”

De petitie en de opgehaalde handtekeningen werden de minister overhandigd namens de Gemeenschappelijk Officiersverenigingen (GOV), door kapitein-luitenant-ter-zee Marc de Natris en brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen. Volgens Vermeulen staan de ondertekenaars voor de grote groep bezorgde Nederlanders die het belang zien van Defensie voor stabiliteit in de wereld en de nationale veiligheid.

Hennis-Plasschaert: “Nederland kan niet zonder een sterke krijgsmacht. Wie moet anders onze koopvaardij en handelsroutes op zee beschermen tegen piraten? Wie beschermt ons luchtruim tegen mensen met kwade bedoelingen? En wie ruimt de explosieven die we dagelijks vinden? Waar de politie stopt, gaat Defensie verder.”
Provincie:
Tag(s):