dinsdag, 10. januari 2012 - 22:06

Minister Opstelten verlengt slachtofferregeling overvallen

Maastricht

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten de subsidieregeling ter preventie van overvallen te verlengen tot en met eind 2012. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag laten weten.

Dinsdag heeft minister Opstelten de eerste subsidie van 2012 aan een winkelier van een overvallen supermarkt in Maastricht overhandigd.

Slachtoffers van een overval hebben een verhoogde kans nogmaals slachtoffer te worden. De subsidiegeling stelt overvallen bewoners en winkeliers in staat passende preventiemaatregelen te nemen om te voorkomen dat zij nogmaals slachtoffer van een overval worden.

Sinds 2010 heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie een tijdelijke regeling ingesteld. Hieruit kunnen bedragen tot maximaal 1000 euro worden uitgekeerd. De regeling is een succes.

Veel slachtoffers hebben er in 2010 en 2011 gebruik van gemaakt. Zo kon voorkomen worden dat ze opnieuw ten prooi vielen aan overvallers. Het terugdringen van het aantal overvallen in Nederland is een topprioriteit voor minister Opstelten.
Provincie:
Tag(s):