dinsdag, 27. november 2012 - 20:58

Minister Ploumen in gesprek met textielbranche

Den Haag

De brand in een textielfabriek in Bangladesh waarbij meer dan honderd textielmedewerkers omkwamen is volgens minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geen incident.

‘Sinds 2006 zijn ongeveer 700 textielwerkers in textielfabrieken in Bangladesh omgekomen’, aldus de minister dinsdag. Ze roept textielbedrijven en de overheid in Bangladesh op elk hun verantwoordelijkheid te nemen.

Ploumen vraagt de overheid in Bangladesh meer aandacht te hebben voor de veiligheid in de textielfabrieken en zal bekijken hoe Nederland en Bangladesh nog nauwer kunnen samenwerken op dit terrein.

Tegelijk roept ze de Nederlandse textielbranche op om hun invloed in de keten optimaal in te zetten om dit soort afschuwelijke situaties tot het verleden te laten behoren. 'Goed dat C&A naar Bangladesh reist’, vindt Ploumen.

De minister zal C&A en andere vertegenwoordigers van de Nederlandse textielindustrie op korte termijn uitnodigen voor een overleg om te kijken hoe de overheid en de bedrijven intensiever kunnen samenwerken op dit terrein.
Provincie:
Tag(s):