maandag, 23. april 2012 - 14:13

Minister Schultz bezoekt gewonden treinongeval

Amsterdam

Minister Schultz van Haegen heeft zondag een aantal slachtoffers bezocht van het treinongeval in Amsterdam. 'Ze deed dat samen met burgemeester Van der Laan van Amsterdam', meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu maandag .

Zaterdag botsten in Amsterdam twee treinen frontaal op elkaar. Dat gebeurde rond 18.23 uur aan de westkant van Amsterdam, tussen het Centraal Station en Amsterdam Sloterdijk. Bij dat ongeval kwam een 68-jarige vrouw om het leven.

Minister Schultz van Haegen, in een reactie op het ongeluk: ‘Het is zeer triest dat door het treinongeval een persoon is overleden. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel kracht bij het verwerken van dit vreselijke verlies.’

Bezoek
Voor zover nu bekend zijn er tweeënveertig personen met ernstig letsel in het ziekenhuis behandeld. Daarvan zijn er achttien in het ziekenhuis opgenomen voor verdere behandeling.

meer dan 117 gewonden
Naar schatting waren er in totaal honderdzeventien mensen gewond geraakt, al meldden zich ook in de loop van zondag nog mensen bij de Eerste Hulp van ziekenhuizen voor controle.

De minister en burgemeester spraken zondag met gewonden en het medisch team in het VU Medisch Centrum. Schultz van Haegen: ‘Door het verschrikkelijke ongeval zijn veel mensen gewond geraakt. Een aantal van hen heeft het ziekenhuis inmiddels mogen verlaten, maar er zijn mensen die daar nog moeten blijven. Ik wens hen, en andere betrokkenen, veel sterkte.’ De minister sprak ter plaatse ook haar waardering uit voor het werk dat de hulpverleners hebben verzet.

Onderzoek oorzaak
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek naar de oorzaak van de treinbotsing. Dit geldt ook voor de Onderzoeksraad Voor veiligheid (OVV), de KLPD Verkeersspecialist Rail, ProRail en NS.
Provincie:
Tag(s):