maandag, 5. maart 2012 - 11:30 Update: 08-07-2014 0:27

Miryanna van Reeden geeft haar naam aan AAP

Almere

Eind januari deed directeur David van Gennep van Stichting AAP actrice Miryanna van Reeden een bijzondere belofte: de eerstvolgende aap die AAP opvangt vernoemen we naar jou!

De belofte, gedaan in televisieprogramma Tijd voor Max, klonk dierenvriendin en donateur van AAP Miryanna als muziek in de oren, vooral omdat het uniek is dat AAP een dier naar een mens vernoemt. Op dinsdag 6 maart om 12:30 uur is het zover: Miryanna verwelkomt bij AAP in Almere een 1,5 jaar oud berberaapje uit België. Het diertje wordt ter plekke omgedoopt tot Miryanna.

Miryanna is al jaren donateur van AAP en is een groot dierenliefhebster. De actrice, onder andere bekend van tv-series Westenwind en Julia's Tango en de speelfilm Liever Verliefd toonde al eerder haar betrokkenheid bij de apen door als vrijwilliger mee te helpen op de Donateur Dagen van AAP.

Berberaapje Miryanna heeft een wat minder glamoureus leven achter de rug: als baby werd zij weggeroofd uit de Marokkaanse natuur, om te eindigen als huisdier in een Belgisch gezin. Met een luier aan en een hondenriem om haar nek bracht ze haar dagen door, zonder enig contact met andere apen. In januari werd ze door de Belgische overheid in beslag genomen en daarna tijdelijk opgevangen bij AAP's partner Natuurhulpcentrum Opglabbeek. 6 maart verhuist zij naar AAP, waar zij eindelijk weer mag gaan samenleven met soortgenoten.

David van Gennep, directeur AAP: "Dankzij de steun van Miryanna en al onze andere donateurs kunnen wij dit soort dieren blijven redden uit schrijnende omstandigheden. Berberaap Miryanna krijgt straks een fijn leven samen met andere berberapen. Ik ben ervan overtuigd dat deze berberdame net zo'n ster zal worden als haar naamgenote!"

Berberaap Miryanna verblijft de komende maanden in de quarantaine van AAP, waar zij gaat kennismaken met soortgenoot Petto.
Categorie:
Tag(s):