zondag, 8. juli 2012 - 19:00

Mishandelde man uit Zwolle overleden

Harderwijk

De 40-jarige man uit Zwolle die in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli in Harderwijk is mishandeld is vanmiddag, 8 juli, overleden.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van het overlijden.

De politie heeft zaterdagmiddag 7 juli een 31-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de 40-jarige man uit Zwolle mishandeld te hebben. Het slachtoffer is zwaargewond aangetroffen. Medisch onderzoek wees uit dat het slachtoffer een hartstilstand heeft gehad. Of hij enkel door de mishandeling zo gewond raakte, is nog niet duidelijk.

Surveillerende agenten werden rond 01:30 uur aangesproken dat er een conflict plaatsvond aan de Schoenmakersstraat in Harderwijk. Toen zij daar aankwamen, troffen zij de zwaargewonde man aan. Hij bleek door een onbekende man geslagen te zijn. Enkele artsen, die in hun vrije tijd in de buurt waren, hebben de Zwollenaar gereanimeerd. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De recherche is zaterdag een onderzoek gestart en kwam al snel een verdachte op het spoor. De man uit Harderwijk is zaterdagmiddag in zijn woning aangehouden. De Harderwijker is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Onderzoek in het ziekenhuis toonde aan dat het slachtoffer mogelijk ook een hartstilstand heeft gehad. Het is nog onduidelijk of de man uitsluitend door de mishandeling zo zwaar gewond raakte.
Provincie:
Tag(s):