woensdag, 22. februari 2012 - 13:55 Update: 08-07-2014 0:54

Mitsubishi werkt mee aan doorstart en sociaal plan NedCar

Born

Mitsubishi zal alle gemaakte afspraken over het sociaal plan voor het personeel NedCar nakomen als een overname van de autofabrikant niet haalbaar blijkt.

Dat verzekerde de topman van de Mitsubishi Motor Corporation Masuko woensdag tijdens een gesprek met minister van Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in Tokio. Mitsubishi zal dit op korte termijn officieel aan de 1500 werknemers en de vakbonden laten weten.

Zoektocht overnamepartner
Mitsubishi zegde toe de komende drie maanden samen met NedCar en het ministerie van EL&I de zoektocht naar een mogelijke overnamepartner te intensiveren. De topman verklaarde dat het in het gemeenschappelijk belang is van Mitsubishi en NedCar geen voorwaarden te stellen die een overname in de weg kunnen staan.

Verantwoordelijkheid voor mensen Nedcar
'Het was een open en zakelijk gesprek,' aldus minister Verhagen. 'Deze opstelling van Mitsubishi betekent dat we al het mogelijk kunnen doen voor een doorstart. Mocht dat toch niet lukken, dan zal Mitsubishi zijn verantwoordelijkheid nemen voor de mensen bij NedCar.'

De Mitsubishi Motor Corporation kondigde begin februari aan dat de assemblage van auto's bij NedCar in Born aan het eind van dit jaar wordt stopgezet. Volgens Mitsubishi maken de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen de voortzetting van de productie onrendabel.
Categorie:
Tag(s):