zondag, 22. januari 2012 - 20:23

Moeder vondeling in Groningen gevonden

Groningen

De vermoedelijke moeder van de baby die zaterdag aan het einde van de middag te vondeling werd gelegd bij een politiebureau in Groningen, is door de politie opgespoord. Volgens een woordvoerder van de politie is het aan de vele tips te danken dat zij de vrouw hebben kunnen traceren.

Een getuige zag dat een vrouw een in een grote sjaal gewikkelde baby bij het politiebureau neerlegde en er vandoor ging. Agenten ontfermden zich over de zuigeling en brachten de baby, die vermoedelijk nog maar enkele dagen oud was, naar een ziekenhuis.

Getuigen
Nadat bekend werd gemaakt dat de baby was gevonden, kreeg de politie maar liefst 23 tips binnen over het voorval. Na onderzoek kreeg de politie een goed beeld van de vrouw en werd zondagavond omstreeks 19.00 uur een 40-jarige vrouw uit de Marne in haar woning aangetroffen die verklaarde de moeder te zijn van het kind.

Hulp
De politie heeft de moeder overgedragen aan professionele hulpverlening. Zij zal worden onderzocht in een ziekenhuis. Eveneens zal een onderzoek worden ingesteld of zij daadwerkelijk de moeder van het kind is. Later zal de vrouw door de politie worden gehoord over haar motieven waarom zij de baby had achtergelaten.
Provincie:
Tag(s):