donderdag, 22. maart 2012 - 15:38

Moeder 'Willem van Oosterhout' niet de cel in

Oosterhout

De moeder die haar pasgeboren baby in maart 2008 te vondeling legde in Oosterhout, krijgt een celstraf van 13 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest, en een maximale werkstraf van 240 uur. De baby, die in Oosterhout tijdelijk de naam ‘Willem van Oosterhout’ kreeg, overleed voordat hij werd gevonden.

De rechtbank Breda acht bewezen dat de vrouw de pasgeboren baby op 11 maart 2008 in een bosje langs een weg in Oosterhout heeft gelegd met de bedoeling dat hij door iemand zou worden gevonden. De vrouw heeft aangegeven dat ze tot haar daad is gekomen omdat ze dacht dat ze zwanger was van een andere man dan haar echtgenoot. Ze heeft de zwangerschap verborgen gehouden uit vrees voor verstoting uit haar (schoon)familie en het verlies van haar andere twee kinderen.

De vrouw hoeft met deze straf niet meer terug naar de gevangenis. Hoewel het risico op herhaling laag wordt ingeschat, legt de rechtbank de voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar op als garantie dat de vrouw niet straffeloos zal blijven als zij in die periode weer in de fout gaat.
Provincie:
Tag(s):