woensdag, 24. oktober 2012 - 9:01 Update: 08-07-2014 0:45

Mogelijk verdere beperking hypotheekaftrek

Bronnen rond de formatie hebben bevestigd dat de PvdA en de VVD erover spreken om mogelijk ook de renteaftrek voor 'bestaande gevallen' met een aflossingsvrije hypotheek aan te pakken. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

Het gaat om een scenario waarin huizenbezitters die al voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten stapsgewijs minder fiscale aftrek wordt toegestaan.

Het demissionaire kabinet is juist tegen een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek. Huizenbezitters die nu een aflossingsvrije hypotheek hebben, zouden volgens VVD-staatssecretaris Weekers in een situatie komen dat ze hun huis uit moeten omdat ze de lasten van hun huis niet meer kunnen betalen, zo meldt RTL Nieuws.

Tijdens de verkiezingsperiode beloofde VVD-leider Mark Rutte nog dat het beschermen van de huidige woningbezitters voor zijn partij 'topprioriteit' is. Maar de PvdA wil de huidige aftrek stevig aanpakken.

Het inperken van de hypotheekrenteaftrek voor zowel nieuwe als bestaande gevallen werd aangeraden door de onafhankelijke Commissie-Van Dijkhuizen die vorige week een belastingadvies deed aan de onderhandelende partijen.

De Telegraaf schrijft verder dat er verschillende opties voor de hypotheekrenteaftrek op tafel liggen. Hierover wordt in de komende dagen een besluit genomen. Knopen zouden nog niet zijn doorgehakt.
Categorie:
Tag(s):