vrijdag, 24. augustus 2012 - 11:21

Mogelijke explosieven aangetroffen bij bandenhandel

Oss

Aan het einde van de donderdagmiddag ontdekten werknemers van een bandenhandel aan de Rijnstraat in Oss, tijdens werkzaamheden een hoeveelheid mogelijke explosieven aan in een van de banden.

De gealarmeerde politie riep de hulp in van de Explosieven Opruimingsdienst die een onderzoek instelde en de aangetroffen materialen ontmantelde. Of er sprake is van echte explosieven moet uit nader onderzoek bij het NFI blijken.

Het bedrijf koopt gebruikte banden en velgen op van het Engelse leger en recyclen deze. Waar deze betreffende partij banden vandaan komt en hoe de mogelijke explosieven in de band terecht kwamen, is vooralsnog niet duidelijk. De Koninklijke Marechaussee stelt daar een onderzoek naar in. Na
het aantreffen van de mogelijke explosieven werd direct het bedrijf ontruimd en de ruime omgeving van het pand afgezet. In de loop van de avond kon het sein veilig worden gegeven en werd de afzetting weer opgeheven.

Een deel van het aangetroffen materiaal werd veiliggesteld ten behoeve van onderzoek door het NFI. De rest werd aan het eind van de avond op een veilige plek door de EOD vernietigd.
Provincie:
Tag(s):